

Philippine Educational Measurement and Evaluation Association, Inc.

National Conference in Educational Measurement and Evaluation (NCEME)

Theme: Innovations and Issues in Assessment in the K to 12 and HEIs

August 23-25, 2017

Winford Hotel, MJC Drive, San Lazaro Tourism Business Park, Manila

Day 1 August 23, 2017, Wednesday

	August 23, 2017, Wednesd	day
TIME	ACTIVITY/SESSION	INVITED SPEAKER/ IN- CHARGE
8:00-9:00 (60 mins)	Registration	
	Opening Program	
	National Anthem Doxology	
0.00 0.45	Welcome Remarks	Dr. Carlo Magno President & Chairman, PEMEA
9:00-9:45 (45 mins)	Greetings & Opening Remarks	Dr. Ramon Bacani Center Director SEAMEO INNOTECH
	Statement of Purpose & Presentation of Participants	Dr. Jennie Jocson Philippine Normal University Vice President & Convention Chair, PEMEA
9:45-10:15 (30min)	Acknowledgment and Awarding of Convention Partners & Sponsors	PEMEA Board with Dr. Ramon Bacani
	Introduction of 1 st Keynote Speaker	Dr. Violeta Valladolid De La Salle University PEMEA Secretary
10:15-11:30 (75 mins)	Innovations and Issues in Assessment in the HEI	Dr. Rita Ruscoe Dean, College of Teacher Development Philippine Normal University
11:30-11:45 (15mins)	Open Forum	

11:45-1:00 (75 mins)	Lunch Break	
1:00-2:00 (60 mins)	Assessment on use of Technology in Instruction	Dr.Miguel Rapatan Dela Salle University
2:00-2:15 (15 mins)	Open Forum	
2:15-2:45 (30 mins.)	Assessment Principles in the Kindergarten Curriculum	Dr. Joyce Orillosa National University
2:45-3:15 (30 mins)	Assessment Systems in Southeast Asia: Models, Successes and Challenges	Dr. Sherlyne Acosta SEAMEO INNOTECH
3:15-3:30 (15 mins)	Open Forum	1
3:30-4:10 (40 mins)		Mr. Dexter Ngo Rex Institute for Student Excellence (RISE)
4:10-4:30 (20 mins)	PEMEA Business Closing for the Day	
Ms. Roxanne IbaloborDr. Niclie Tiratira De La Salle UniversityUniversity of Rizal System Board Member, PEMEA Board Member, PEMEA EmceeOfficer of the Day		

Day 2				
August 24, 2017, Thursday				
8:00-8:30	Preliminaries			
(30 mins)	Recap of Day 1 activities			
8:30-9:10 (40 mins)	The Philippine Professional Standards for Teachers: Measuring Teacher Quality Dr. Gina O. Gonong Philippine National Research Center for Teacher Quality (RCTQ) Philippine Normal University			
9:10-9:20 (10 mins)	Open Forum			

Panel 1 New Trends in Assessment for K to 12 Tracks: Academic	Ms. B Bureau DepED	ernadette Cruz-Daran of Curriculum Development Central Office ennifer Lopez cion Program Supervisor CALABARZON
Open Forum		
Panel 2 New Trends in Assessment for K to 12 Tracks: TechVoc, Arts & Design and Sports	Asian Ir Dr. Ro Techno Ms Ma	ella Marie Urbiztondo nstitute of Management omeo Ebonite ological University of the Philippines ary Leigh Ann Perez ine Normal University
Open Forum		
Lunch Break		
Panel 3 Assessment in Special Topics: English as Foreign Language & Diversity of Learners	(Dr. Waleed Al Abiky College of Education Qassim University, Saudi Arabia Mr. Caleb Ricardo Pantoja Program Manager, RCTQ
Open Forum	l	
Panel 4 Designing Assessment Programs a Models for Education	nd	Mr. Dylan Dellosa Philippine Business for Education Dr. Allan Reyes Senior Program Manager, RCTQ
Open Forum PEMEA Business Closing for the Day		
	Open Forum Panel 3 Assessment in Special Topics: English as Foreign Language & Diversity of Learners Open Forum Panel 4 Designing Assessment Programs a Models for Education Open Forum PEMEA Business	Panel 1 New Trends in Assessment for K to 12 Tracks: Academic Open Forum Panel 2 New Trends in Assessment for K to 12 Tracks: TechVoc, Arts & Design and Sports Panel 3 Assessment in Special Topics: English as Foreign Language & Diversity of Learners Open Forum Panel 4 Designing Assessment Programs and Models for Education Open Forum Open Forum Panel 4 Designing Assessment Programs and Models for Education

Ms. Christine Joy Ballada

Ms. Marie Antonette Aliño

De La Salle UniversitySt. Paul University

Board Member, PEMEA A

Assistant Treasurer, PEMEA

EmceeOfficer of the Day

Day 3 August 25, 2017, Friday		
8:00-8:15 (30 mins)	Preliminaries Recap of Day 2 activities	
8:15-9:00 (45 mins)	Assessment in Special Topics: Integrating Sociolinguistic competence in Language Testing	Dr. Ariane Borlongan Tokyo University of Foreign Affairs
9:00-9:10 (10 mins)	Open Forum	
	Introduction of the 2 nd Keynote Speaker	Mr. Alejandro Ibañez GRACE PEMEA Assistant Secretary
9:10-10:10 (60 mins)	Innovations and Issues in Assessment in the K to 12	Dr. Jocelyn Andaya Director Bureau of Curriculum Development, DepED
10:10-9:25 (15 mins)	Open Forum	
9:25-10:25 (60 mins)	Contextualization of OBE in Philippine Education	Dr. Jonathan Macayan Dean, School of Languages, Humanities, and Social Science Mapúa University
10:25-10:40 (15 mins)	Open Forum	
10:40-11:25 (45 mins)	Outcome based Management System	Dr. Bernardino C. Ofalia PISARA
11:25-11:40 (15 mins)	Open Forum	
11:40-1:00 (80 mins)	Lunch Break	
	Introduction of the 3 rd Keynote Speaker and Panel	Ms. Belen Chu Philippine Academy of Sakya Treasurer, PEMEA
1:00-3:00 (120 mins)		Dr William Spady Spady and Uy Training Center

	Panel 5 OBE and the Philippine Education Agenda	Dr. Arnold Paglinawan OBE Director of Center for teaching and Learning, Mapúa University Dr. Dennis Tablante EVP, Malayan Colleges Dr. Voltaire Mistades Dean, College of Education De La Salle University
3:00-3:30 (30 mins)	Open Forum	
3:30-4:00 (30 mins)	Closing Program	
Dr. Marcos Lopez Centro Escolar University, Bulacan Board Member, PEMEA Board Member, PEMEA Emcee Officer of the Day		Dr. Adonis David Philippine Normal University